På tide – når kan vi flytte?

Leste i dag i VG at man har funnet en planet mennesker kan bo på. Det er jo fint så vi kan flytte dit når vi har ødelagt denne.

Spørsmålet er bare – når kan vi flytte? Så kan vi jo begynne å ødelegge den også. Misforstå meg rett, jeg er ikke akkurat noen miljødronning. Kildesorteringer synes jeg er utrolig slitsomt (spørsmål: Er det ikke best å begynne med alle bedriftene før privatpersoner?), og jeg er ikke spesielt flink generelt ellers til å ta det som man kaller smarte miljøvalg… men man prøver jo.

.. og her kommer det geniale, hvordan jeg mener man kan gjøre enkle miljøtiltak uten at det er umulig for en normal og relativt opptatt person: Man kan kjøpe brukt, eller vintage som man også kan kalle det. Det er smart, og det betyr mange kupp.

En veldig fin oversikt over slike butikker finner du hos Det Nye her – shop i vei, og redd planeten!

Reklamer

11 kommentarer om “På tide – når kan vi flytte?

 1. En ny klode å ødelegge? Huff..
  Mennesket har ikke akkurat bevist sin intelligens på den kloden vi har. Og hvilken rett har vi til å bare overta en annen..og hvem skal styre der..hvordan skal områder deles opp? Skal religiøse med dit så grupper kan krige mot hverandre..skal våpen med.. De praktiske detaljer er ikke fikset 🙂 Tror jeg blir her. Man vet hva man har, men ikke hva man får. (sannsynlgivis fikser de kapitalsterke maktmennesker, eliten, seg plass, mens vi andre, søpla, får bli igjen her i forurensningen uansett)

  • Enig, la den stakkars planeten være i fred. Den har ikke gjort oss noe, så la oss ikke gjøre den noe.

 2. Den gangen vi greier å kommer oss til planeten vil nok ta noen millioner år bare å få teknologien til å reise dit.

  20,4 lysår var avstanden. Som vil si at hvis vi kunne reist i lysets hastighet, ville det tatt ca 20 år. Hvis vi skulle reist med dagens fart ville det tatt noen millioner år….

  Men en dag skjer det nok 😛

  • Vi kan greie å nå dit med vår raskeste romsonde en gang i år 794000 hvis vi sender den avgårde nå, men jeg regner med av vi greier å innhente den lenge før den er kommet 0,5 lysår.

  • Det er bare tull at det vil ta mange millioner år, vi ekprimenterer allerede med romfartøy som når lysets hastighet, og kanskje om maks 300 år er vi klare for det.

 3. Du kan jo spørre Ødegård? Han får orgasme ved synet av en normal nattehimmel, og vil trolig holde seg levende av ren trass til det blir mulig med slike utfarter.

 4. Har et stille håp om at det aldri skjer… for planeten sin skyld. Menneskeheten fortjener rett og slett ingen ny sjanse for å være ærlig.

  Forøvrig: Alle bedrifter jeg har vært ansatt ved har hatt søppelsortering. Men mulig dette er opptil hver enkelt bedrift.

 5. Ville ikke akkurat likt å måtte bo konstant i -30 grader celsius da blir jeg heller her på jorda!

 6. Hvis vi finner mange nok planeter kan sosialister bo på en planet, kapitalister på en annen, kristne og andre religiøse grupper kan ha hver sin planet mens ateister bor på en egen planet, miljøvernere kan samle seg på en planet, man kan ha en planet for bare kvinner og en for bare menn, en for eldre, en party-planet, en for folk som vil ha det stille og rolig osv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s